Lisansüstü Buluşmalarının son etkinliğinde Alanya HEP Üniversitesi Bilgi Merkezi Müdürü Mehmet KILINÇ konuğumuzdu. ‘‘Bilimsel Etik ve İn...

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde yer alan lisansüstü programlara 2025-2026 Akademik Yılı Güz Dönemi için başvurular 11.09.2025 - 26.09.2025 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.
Lisansüstü programlara yapılacak başvurularda aranan koşullar şu şekilde belirlenmiştir:
1. Kimler başvurabilir?
Lisansüstü programlara yapılacak başvurularda aranan koşullar şu şekilde belirlenmiştir:TEZLİ YÜKSEK LİSANS | ||||
Program Adı | Kontenjan | Yatay Geçiş | Sınav Tarih ve Saati | |
Yurtiçi | Uluslararası | |||
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Türkçe) | 10 | 3 | 2 | |
Genel Koşul: ALES: Eşit Ağırlık (EA), Sayısal (SAY) ve Sözel (SÖZ) puanlarının herhangi birinden en az 55 puan almış olmak. Uluslararası öğrencilerden ALES şartı aranmaz. Yabancı Dil: Yabancı Dil şartı aranmaz. |
Özel Koşul: Üniversitelerin Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Beslenme ve Diyetetik, Beslenme Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği veya Yiyecek İçecek İşletmeciliği bölümlerinin birinden mezun olmak. Ayrıca Üniversitelerin Ziraat Mühendisliği, Kimya, Kimya Mühendisliği, Biyoloji, Biyoloji Mühendisliği, Eczacılık, Veterinerlik, Su Ürünleri, Su Ürünleri Mühendisliği, Turizm Rehberliği, Konaklama İşletmeciliği, Otelcilik ve Turizm Öğretmenliği, Endüstriyel Tasarım, Antropoloji bölümü mezunları öğrenciler için, içeriği ve süresi Anabilim Dalı tarafından belirlenecek bir "Bilimsel Hazırlık Programı" uygulanır. |
|||
Program Adı | Kontenjan | Yatay Geçiş | Sınav Tarih ve Saati | |
Yurtiçi | Uluslararası | |||
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) | 10 | 3 | 2 | |
Genel Koşul: ALES: Eşit Ağırlık (EA), Sayısal (SAY) ve Sözel (SÖZ) puanlarının herhangi birinden en az 55 puan almış olmak. Uluslararası öğrencilerden ALES şartı aranmaz. Yabancı Dil: Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavları ya da bu sınavlara eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından en az 60’a karşılık gelen puan almış olmak. |
Özel Koşul: Üniversitelerin Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Beslenme ve Diyetetik, Beslenme Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği veya Yiyecek İçecek İşletmeciliği bölümlerinin birinden mezun olmak. Ayrıca Üniversitelerin Ziraat Mühendisliği, Kimya, Kimya Mühendisliği, Biyoloji, Biyoloji Mühendisliği, Eczacılık, Veterinerlik, Su Ürünleri, Su Ürünleri Mühendisliği, Turizm Rehberliği, Konaklama İşletmeciliği, Otelcilik ve Turizm Öğretmenliği, Endüstriyel Tasarım, Antropoloji bölümü mezunları öğrenciler için, içeriği ve süresi Anabilim Dalı tarafından belirlenecek bir "Bilimsel Hazırlık Programı" uygulanır. |
|||
Program Adı | Kontenjan | Yatay Geçiş | Sınav Tarih ve Saati | |
Yurtiçi | Uluslararası | |||
Mimarlık (Türkçe) | 8 | 4 | 3 | |
Genel Koşul: ALES: Eşit Ağırlık (EA), Sayısal (SAY) ve Sözel (SÖZ) puanlarının herhangi birinden en az 55 puan almış olmak. Uluslararası adaylarda ALES şartı aranmaz. Yabancı Dil: Şart aranmaz. |
Özel Koşul: Mimarlık Yüksek Lisans Programına 4 yıllık Mimarlık İç Mimarlık / İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, İnşaat Mühendisliği, Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü / Endüstriyel Tasarım Bölümü, Sanat Tarihi, Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım ile Arkeoloji lisans programı mezunları başvuruda bulunabilir. Belirtilen ilgili 4 yıllık lisans programlardan mezun olmayan öğrenciler için, içeriği ve süresi Anabilim Dalı tarafından belirlenecek bir "Hazırlık Programı" zorunlu tutulabilir. |
|||
Program Adı | Kontenjan | Yatay Geçiş | Sınav Tarih ve Saati | |
Yurtiçi | Uluslararası | |||
Mimarlık (İngilizce) | 8 | 4 | 3 | |
Genel Koşul: ALES: Eşit Ağırlık (EA), Sayısal (SAY) ve Sözel (SÖZ) puanlarının herhangi birinden en az 55 puan almış olmak. Uluslararası adaylarda ALES şartı aranmaz. Yabancı Dil: Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavları ya da bu sınavlara eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından en az 60’a karşılık gelen puan almış olmak. |
Özel Koşul: Mimarlık Yüksek Lisans Programına 4 yıllık Mimarlık İç Mimarlık / İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, İnşaat Mühendisliği, Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü / Endüstriyel Tasarım Bölümü, Sanat Tarihi, Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım ile Arkeoloji lisans programı mezunları başvuruda bulunabilir. Belirtilen ilgili 4 yıllık lisans programlardan mezun olmayan öğrenciler için, içeriği ve süresi Anabilim Dalı tarafından belirlenecek bir "Hazırlık Programı" zorunlu tutulabilir. |
Program Adı | Kontenjan | Yatay Geçiş | Sınav Tarih ve Saati | |
Yurtiçi | Uluslararası | |||
İşletme (Türkçe) | 10 | 5 | - | |
Genel Koşul: ALES: Eşit Ağırlık (EA), Sayısal (SAY) ve Sözel (SÖZ) puanlarının herhangi birinden en az 55 puan almış olmak. Uluslararası adaylarda ALES şartı aranmaz. Yabancı Dil: Şartı aranmaz. |
Özel Koşul: Üniversitelerin 4 yıllık İşletme, İktisat, Sosyal, Beşeri ve idari Bilimler lisans programından birinden mezun olmak mezun olmak. Belirtilen ilgili 4 yıllık lisans programlardan mezun olmayan öğrenciler için, içeriği ve süresi Anabilim Dalı tarafından belirlenecek bir "Hazırlık Programı" zorunlu tutulabilir. |
TEZSİZ YÜKSEK LİSANS | ||||
Program Adı |
Kontenjan | Yatay Geçiş |
Sınav Tarih ve Saati | |
Yurtiçi | Uluslararası | |||
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Türkçe) | 20 | 10 | - | |
Genel Koşul: ALES: Şartı aranmaz. Yabancı Dil: Şartı aranmaz. |
Özel Koşul: Üniversitelerin Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Beslenme ve Diyetetik, Beslenme Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği veya Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Ziraat Mühendisliği, Kimya, Kimya Mühendisliği, Biyoloji, Biyoloji Mühendisliği, Eczacılık, Veterinerlik, Su Ürünleri, Su Ürünleri Mühendisliği, Turizm Rehberliği, Konaklama İşletmeciliği, Otelcilik ve Turizm Öğretmenliği, Endüstriyel Tasarım, Antropoloji bölümlerinden birinden mezun olmak. |
|||
Program Adı | Kontenjan | Yatay Geçiş | Sınav Tarih ve Saati | |
Yurtiçi | Uluslararası | |||
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) | 20 | 10 | - | |
Genel Koşul: ALES: Şartı aranmaz. Yabancı Dil: Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavları ya da bu sınavlara eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından en az 60’a karşılık gelen puan almış olmak. |
Özel Koşul: Üniversitelerin Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Beslenme ve Diyetetik, Beslenme Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği veya Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Ziraat Mühendisliği, Kimya, Kimya Mühendisliği, Biyoloji, Biyoloji Mühendisliği, Eczacılık, Veterinerlik, Su Ürünleri, Su Ürünleri Mühendisliği, Turizm Rehberliği, Konaklama İşletmeciliği, Otelcilik ve Turizm Öğretmenliği, Endüstriyel Tasarım, Antropoloji bölümlerinden birinden mezun olmak. |
|||
Program Adı | Kontenjan | Yatay Geçiş | Sınav Tarih ve Saati | |
Yurtiçi | Uluslararası | |||
Sosyal Medya ve Dijital İletişim (Türkçe) | 15 | 15 | - | |
Genel Koşul: ALES: Şartı aranmaz. Yabancı Dil: Şartı aranmaz. |
Özel Koşul: Üniversitelerin 4 yıllık bir lisans programından mezun olmak. |
|||
Program Adı | Kontenjan | Yatay Geçiş | Sınav Tarih ve Saati | |
Yurtiçi | Uluslararası | |||
Mimarlık (Türkçe) | 20 | 10 | - | |
Genel Koşul: ALES: Şartı aranmaz. Yabancı Dil: Şartı aranmaz. |
Özel Koşul: Mimarlık Yüksek Lisans Programına 4 yıllık Mimarlık İç Mimarlık / İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, İnşaat Mühendisliği, Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü / Endüstriyel Tasarım Bölümü, Sanat Tarihi, Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım ile Arkeoloji lisans programı mezunları başvuruda bulunabilir. |
|||
Program Adı | Kontenjan | Yatay Geçiş | Sınav Tarih ve Saati | |
Yurtiçi | Uluslararası | |||
İşletme (Türkçe) | 20 | 10 | - | |
Genel Koşul: ALES: Şartı aranmaz. Yabancı Dil: Şartı aranmaz. |
Özel Koşul: Üniversitelerin 4 yıllık bir lisans programından mezun olmak. |
Etkinlik girişi yapılmamıştır.
Tümünü Gör